Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om AIF Barrikaden Senior Herrar

Följ

Senior Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
AIF Barrikaden
Fotboll
Senior Herrar
Tabell
Lag M V O F P
1 Lilla Torg FF 3 2 1 0 7
2 AIF Barrikaden 4 2 0 2 6
3 Håkanstorps BK 1 1 0 0 3
4 Dalby GIF 3 0 2 1 2
5 Billeberga GIF 3 0 1 2 1

Match

AIF Barrikaden

0 - 1
Mariedals IP - konstgräs
3 mars 2013
15:45

Lilla Torg FF

Referat

Referat: AIF Barrikaden - Lilla Torg FF

Startelvan: Thomas - Kalle, Alex, Gustav, Danne Sv - Johan A, Florian - Simon, Henrik Ni, Oliver - Johan M

Avbytare var Martin som kom in efter 61 min som defensiv innermittfältare, Rashad kom in på topp efter 73 min,
Bagher kom in sista 10 min:a som högerback och slutligen Park som spelade 5 min i 1:a halvlek medan Simon gick ut för "omplåstring" efter skada.

Matchen blev precis så tät som man kunde förvänta sig, dels med tanke på att mycket prestige stod på spel p.g.a. att flera av spelarna och ledarna (och den ene linjedomaren!!) spelat i båda lagen, dels för att vår laguppställning för dagen i princip uteslutande bestod av spelare som inte viker en tum i närkamperna.

Mycket ställningskrig, många tuffa närkamper (där vi nog faktiskt vann de flesta), ett högt tempo och mycket spel där man började om när alla passningsvägar kändes stängda, det senare nog något mer från vår sida, kännetecknade matchen. Domaren tillät mycket vilket var bra - med tanke på det tuffa spelet från båda håll kunde en petig domare blåst sönder matchen fullständigt. Det kändes aldrig oroligt när vi rullade runt i försvaret och det känns som ett mycket stort plus att ha möjligheten att spela tillbaks till en målvakt som både är bra med fötterna, lugn och värderar situationerna rätt.

Det var rent allmänt väldigt ont om målchanser och t.o.m. avslut - se statistiken nedan - och den enda riktigt heta målchansen var den som avgjorde matchen.

Spelmässigt var matchen väldigt jämn, ibland kunde det ena laget få till en 5-10-minutersperiod där man dominerade lite grann, ibland det andra.

Om det berodde på att man satsade för mycket eller på att vissa Lilla Torg-spelare var trötta är svårt att avgöra men sista 10 fick vi ofta enorma ytor på mitten när vi vände spelet efter att ha erövrat bollen en bit utanför vårt eget straffområde.

Sammantaget kan man säga att det var en typisk 0-0-match men en bra sådan. Nu blev det ändå inte det resultatet till slut. På övertid på näst intill matchens sista spark gjorde man 1-0 sedan vårt annars så otroligt starka försvar slarvat hela vägen, först genom slarv på vår vänsterkant från 2-3 spelare och slutligen genom dålig markering när Lilla Torg-inlägget från deras högerkant nådde en helt fri spelare som från bara 4-5 meters håll enkelt kunde slå in bollen utan chans för Thomas.

Resultatet spelade ju egentligen inte så jättestor roll eftersom vi inte satsar så där jättemycket på DM men det hade ändå känts väldigt bra att få med sig 1 poäng mot ett tippat topplag i div 5.

Det är svårt att nämna någon eller några spelare speciellt. Alla inkl. avbytarna gjorde en riktigt bra match men försvaret var väl ändå den bästa lagdelen och lyckades ju bl.a. hålla vår f.d. stormålskytt Anders Folkesson i ganska strama tyglar. Än bättre blir detta om man betänker att man nästan inte alls spelat med varann tidigare.

Sedan går det väl vid närmare eftertanke ändå inte att undvika att ge en alldeles extra eloge till Florian. Han var oerhört bra i vår segermatch mot IFK Malmös U-lag för några veckor sedan men han var faktiskt om möjligt ännu bättre idag. Han var i princip helt felfri trots att han hade så många fler möjligheter än de flesta att begå fel eftersom han krigade till sig bollen så oerhört ofta. Förutom kampinsatsen, läste han spelet suveränt och hade ett mycket bra passningsspel.

Statistik (våra siffror först): Hörnor 2-1 Skott på mål: 4-1, Skott utanför 5-4
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Alexander Eriksson 1 0 0 0 0 0
Bagher Jaffari 1 0 0 0 0 0
Daniel Svensson 1 0 0 0 0 0
Florian Maibach 1 0 0 0 0 0
Gustav Nygren 1 0 0 0 0 0
Johan Ahlstedt 1 0 0 1 0 0
Johan Meinking 1 0 0 0 0 0
Kalle Holgersson 1 0 0 0 0 0
Martin Nilsson 1 0 0 0 0 0
Oliver Friberg-Olsson 1 0 0 0 0 0
Patrik Lundberg 1 0 0 0 0 0
Rashad Rasho 1 0 0 0 0 0
Simon Marke Gran målvakt 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Thomas Hoff Andersson 1 0 0 0 1 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng